kaikki kategoriat

teollisuus Uutiset

Sinä olet täällä : Etusivu> Uutiset > teollisuus Uutiset

Pääsyy dieselgeneraattorisarjan juuttuneeseen suuttimeen

Aika: 2020-10-10 Osumat: 4

1. Diesel ei ole puhdas, ja korkeapaineisessa öljyputkessa on epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa neulaventtiilin ja ruiskun neulaventtiilin kulumisen, ja neulaventtiili ja neulaventtiili eivät ole suljettuja tiiviisti. Lisäksi ruiskun paineensäätöjousella, hanalla ja muilla osilla oleva lika siirtyy ruiskutussuuttimen neulaventtiilin yläosaan ruiskun nostan kautta tai öljyputken öljyvuodon estämiseen käytetty puuvillaköysi tai lyijylanka pääsee suihkusuutin korkeapaineisen öljyputken läpi. Öljyaine aiheuttaa neulaventtiilikokoonpanon tukoksen.
2. Moottorin lämpötila on liian korkea, ruisku ei ole jäähdytetty hyvin ja venttiilikokoonpano on jumissa. Liian myöhäinen polttoaineen syöttöaika, liiallinen kalkki tai jäähdytysvesikanavan tukos, vesipumpun juoksupyörän päätypinnan kuluminen ja moottorin pitkäaikainen ylikuormitus aiheuttavat kuitenkin moottorin ylikuumenemisen.
3. Pakoventtiili on kulunut, jolloin polttoainesuutin tippuu, kun polttoaine pysäytetään, jolloin kaareva suutin palaa ja kerääntyy koksia, mikä johtaa jumiutumiseen.
4. Ruiskutuspaine on liian alhainen, mikä aiheuttaa korkeapaineisen kaasun virtauksen palamiskammiossa takaisin;
5. Polttoainesuutinta asennettaessa puuttuva tiiviste tai tiiviste on vaurioitunut, mikä aiheuttaa ilmavuotoja, aiheuttaa polttoaineen ruiskutussuuttimen paikallisen lämpötilan liian korkeaksi ja tukkeutumisen.
6. Syitä osien valmistukseen, kuten sylinterinkannen suuttimen kiinnitysreiän tiukka kiinnitys injektorin kanssa, liian pieni välys neulan venttiilin rungon ja sylinterinkannen kiinnitysreiän välillä ja sylinterinkannen ruiskun kiinnitysreikä on käsitelty liian syvä.