kaikki kategoriat

teollisuus Uutiset

Sinä olet täällä : Etusivu> Uutiset > teollisuus Uutiset

Kenia vauhdittaa ydinvoimarakennushankkeiden käynnistämistä

Aika: 2014-07-12 Osumat: 4

Kenian hallitus ilmoitti äskettäin sijoittavansa 200 miljoonaa Kenian shillinkiä (1 dollari vastaa 80 Kenian shillinkiä) siemenrahastoksi Kenian kansallisen ydinvoimalan rakentamiseksi lievittämään pitkäaikaista kotimaista sähköpulaa. Keniasta tulee myös toinen ydinvoimaa käyttävä Afrikan maa Etelä-Afrikan jälkeen.

Kenian energiaministeriön kansliapäällikkö Patrick Niyoko sanoi tiedotusvälineille, että hallituksen päätös ydinvoimaloiden rakentamisesta on lähinnä vähentääkseen riippuvuutta vesivoimasta ja saada aikaan energiantuotannon monipuolistamista.

Kenian nykyinen asennettu sähköntuotantokapasiteetti on yhteensä 1,200 56 MW, josta vesivoiman osuus on 1,000 % ja osa maalämpöä. Niyoko toivoo, että ydinvoimalan tuotantokapasiteetti on valmistuessaan vähintään XNUMX XNUMX megawattia.

Arvioiden mukaan tällaisen ydinvoimalan rakentaminen vaatii miljardin Yhdysvaltain dollarin investoinnin.

Aiemmin Kenian hallitus on yrittänyt laajentaa energian toimituskanavia. Se on yrittänyt ostaa sähköä naapurimaista täyttääkseen kotimaisen sähköntarpeen, joka kasvaa 8 % vuodessa. Viime viikolla Kenian hallitus ja Afrikan kehityspankki allekirjoittivat 3.997 miljardin Kenian shillingin lainasopimuksen Kenian kansallisen verkon yhdistämiseksi muihin Itä-Afrikan maihin.

Sateiden puutteen vuoksi Kenian riippuvuus vesivoimasta on johtanut äärimmäisen epävakaaseen ja riittämättömään sähkön saantiin. Tämä on estänyt vakavasti ulkomaisen pääoman pääsyä Kenian markkinoille ja vaikuttanut suoraan Kenian taloudelliseen kehitykseen ja sosiaaliseen kehitykseen.

Ydinvoimarakennushankkeiden käynnistämisen nopeuttamiseksi Kenian hallitus on äskettäin perustanut ydinvoimaprojektikomitean, joka vastaa ydinreaktorin paikan valinnasta ja muista asiaan liittyvistä asioista. Asiantuntijat ennustavat, että ydinvoimalan rakentaminen ja sähköntuotannon aloittaminen kestää noin 5–7 vuotta.